Hola, som la Clara, la Ona i la Sílvia i això es nostre blog.

Cuina

i aquí serà el raco de la cuina, l'unic lloc on els cuiners i cuineres com vosaltre, puguin saber com fefr de moltes receptes:
Si voleu proposar alguna recepta o recomanar algun video m'e l'envieu al:
perunpel.blogspot@gmail.com
Poseu:
CUINA:
(si es un video poseu:
VIDEO)
(si es una recepta poseu:
RECEPTA)
Espero tenir molts correus.
RECEPTA:
Ara us donarè una recepta i unes receptes per fer els ingredients i que us ajudaràn per fer-ne unes altres:
LASANYA:
Ingredients(per a 6-8 persones):
1 ració de salsa bolonyesa
1 ració de salsa blanca
75g de formatge cheddar sec rallat
1/2 o 1 culleradeta de mostassa anglesa
el suc de 1/2 llimona
un paquet de 250g de lasanya no precuinada
4-6 culledaretes de formatge parmesà acabat de ratllar
uns 25g de mantega o 100g de mozzarella a talls o 50g de formatge cheddar o parmesà rallat(per cobrir).
Recepta:
1.Prepara la salsa bolonyesa.
2.Escsalfa el forn a 200 ºC.
3.Prepara la salsa blanca i afegeix el formatlle cheddar ratllat, la mostassa i el suc de llimona.
4.Aboca una tercera part de la salsa de carn al motlle, col·loca una capa de pasta i incorpora-hi una mica de salsa de formatge.
Escampa-hi una mica de parmesà per sobre. Afegeix un altre terç de carn, una altra capa de pasta i una mica de salsa de formatge. Finalment, l'últim terç de carn i una darrera capa de pasta. Cobreix-ho tot amb la resta de la salsa de formatge.
5.Posa-hi al damunt boletes de mantega o mozzarela, cheddar o parmesà. Deixa-ho coure al fforn durant 40 minuts.
6.Treu la lasanya del forn i deixa-la reposar durant 10 minuts abans de servir-la.
COM ES FA...:
SALSA BOLONYESA:
Ingredients:

25g de mantega
2cullerades d'oli d'oliva
1 ceba grossa ben picada
3 grans d'all trituras
1 pastanaga grossa ben picada
1 branqueta d'api ben picat
900g de carn de bona qualitat
800g de tomàquet de llauna trossejat
4 cullerades de puré de tomàquet un bon pessic de sucre, farigola, orenga o alfàbrega picada
nou moscada acabada de moldre (opcional)
una mica d'aigua o caldo
suc de llimona
sal i pebre negre
Recepta:
1.Fon la mantega amb l'oli en una paella gran. Afageix-hi la ceba i l'all.Cou-ho a foc mitjà durant 5 minuts, fins que la ceba quedi transparent. Afageix-hi la pastanaga i l'api. Deixa-ho coure 5 minuts més.
2.Incorpora-hi la carn picada i espera fins que es torni rossa, sense deixar de remenar. Apuja el foc  agrega-hi els tomàquets, el puré de tomàquet, el sucre, les herbes, la nou moscada, la sal i el pebre. Remena. Aboca-hi aigua o caldo si queda massa sec.
3.Redueix el foc, tapa parcialment la paella i deixa coure la salsa a foc lent durant un mínim de 30 minuts.
4.Tasta-ho, rectifica la sal i, si vols, afeigeix-hi un raig de suc de llimona. 
SALSA BLANCA:
Ingredients:
600ml de llet
50g de farina
50g de mantega
sal i pebre negre
Recepta:
1.Fon la mantega a foc lent en una cassola i afeigei-hi la la farina. Remena-ho enèrgicament amb una cullera de fusta. Deixa-ho coure durant 2 minuts a foc lent i remant per evitar  que la barreja es cremi.
2.Treu la barreja del foc. A poc a poc, aboca-hi la llet, batent per evitar que es facin grumolls.
3.Torna a posar la casola al foc, espera que bulli i deixa-ho coure durant 2 minuts, fins que la salsa es torni espessa. Ara ja és a punt per fer-la servir amb la recepta que es vulgui.
CREPS:

Ingredients:

100g de farina
 
1 ou
 
30ml de llet
 
mantega
Recepta:
1.Posa la farina i la sal en un bol i fes un forat fondo al mig.
2.Aboca un bon raig de llet damunt de l'ou i la llet amb un moviment circular.
3.Afegeix lo que queda de llet a poc a poc.
4.Agafa una paella i escalfa-ho.
5.Amb una boleta de mantega escalfa la paella i despres posa 2 o 3 cullerades de la massa.

CÒCS:
Ingredients:
225g de farina amb llevadura.
Un pessic de sal
1 cullerada de sucre
2ous
300ml de llet
25-50g de mantega fosa
Recepta:
1.posa la farina sal i sucre en un bol i fes un forat fondo al mig i al mig posa els ous i una mica de llet.
2.Bat els ous i la llet a poc a poc com en les creps amb un pinzell de pastiseria unta una paella grossa amb la mantega fossa i escalfa-ho a foc mitjà.
3.Posa 1 cullerada de mantega, cuina-ho durant un parell de minuts.
4.Cuan estiguen fets tapa'ls amb un drap de cuina. i desprès serveix-los.

GALETES DE VAINILLA
Ingredients:
200g de mantega tova
75g de sucre granulat i més per la massa
150g de farina
150g de farina amb llevat
½ culleradeta d'essència de vainilla natural
un pessic de sal
Recepta:
1.escalfa el forn a 150º unta dues safates per al forn amb una mica de mantega
2.barreja la mantega ben estovada i el sucre amb una cullera de fusta. Bat-ho fins que quedi una barreja tova i de color clar.
3.Tamissa les farines per damunt de la barreja afegeix l'essencia de vainilla bat-ho i seguidament treballa amb les mans fins que quedi una bola de massa tova.
4.col·loca la massa damunt d'una superfície lleugerament empolvorada amb farina i sucre. Esten la massa fins que tingui un 5 mm de gruixut. Talla-la a cercles o alguna forma divertida.
5.Deixa-ho coure durant 30-35 minuts deixa les galetes a les safates perquè agafin consistència,i més tard guarda-les en un pot hermètic si te les vols menjar més tard o si et sobren.

BRIOXOS (SCONES)
Ingredients:
225g de farina amb llevat
1cullerada de llevat en polsç
50g de mantega
25g de sucre granulat
150ml de llet
ou batut per pintar
sucre granulat per empolvorar
pessic de sal
Recepta:
1.escalfa el forn a 220º una una safata per al forn amb una mica de mantega
tamissa la mantega la sal i el llevat en un bol gros posa la mantega tallada a trosets
2.barrega suaument la mantega la farina amb els dits de manera que la mescla vagi caient dins del bol repetir l'operació fins que no quedi grumolls a la mantega agrega-hi el sucre.
3.Afegeix la llet i barregar delicadament amb una forquilla per una massa suau pero que no sigui enganxosa servir les mans per lligar la massa.
4.Posa la masa en una superfície ben enfarinada, esten delicadament sense premer fort fins k tingui un 2,5cm .
5.Talla la massa a cercles d'uns 5cm de diàmetre amb un cúter enfarinat, sense girar arregla la massa.
6.col·loca-ho en una safata, pinta-ls amb els ous, deixa-ho coure al forn durant12-15 minuts o fins k estiguin bufats i la part de dalt dorada i cruixient.
MOUSSE DE XOCOLATA
Ingredients:
175g de xocolata sense llet de bona qualitat
2 cullerades de cafè fort
4ous
1cullerada de mantega a temperatura ambient
Recepta:
1.separa els rovells de l'ou i posa els rovells en un bol i les clares en un altre.
Fes el bany de maria i posa-hi el cafè..
2.col·loca el bol de la xocolata damunt de la cassola i deixa que es vaigi estovant a poc a poc.
3.Vigila la xocolata, cuan estigui fet posa la xocolata en el bol dels rovells i remena.
4.Afegeix la mantega bat fins que quedi una bareja brilant.
5.Bat les clares de ou amb un pessic de sal a punt de neu,, afegeix la xocolata.
6.Remena les clares i la xocolata amb una cullera metal·lica movent en forma de vuit, sense remenar massa perquè sino no hi ha aire a la massa si apareixen taques blanques no passa res.
7.Serveix la mousse però abans deixa-ho refedar a la nevera unes quantes hores.

MERENGUES AMB GERDS I NATA
Ingredients:
4 ous grossos (nomes les clares)
225g de sucre
300ml de nata per muntar
escalfa el forn a 150º
Recepta:
1.unta amb oli una safata i folrar-ho amb paper vegetal. Renta't les mans:qualsevol resta de greix impedeix que les clares es muntin bé.
2.Separa els ous i col·loca les clares en un bol gran o al recient del batedor.
3.Bat les clares a punt de neu i després posa el sucre a cullerades batent entre l'una i l'altra.
4.Agafa la merengua amb una cullera i, amb l'ajut d'una altra col·loca-ho en la safata del forn donan-li la forma tradicional, repeteix l'acció deixant espai.
5.Redueix el forn a 140º i deixa coure els merengues duran 1 ½ hores. Apaga el foc. Deixa que s'assequin les merengues.
6.Desenganxa-les amb compte. Es conserven 1 setmana en una capsa metal·lica.

PÚDING CREMÓS DE SUFLÈ DE LLIMONA

Ingredients:
4 llimones
5 ous mitjans
125g de mantega
175g de sucre
60g de farina
120ml de llet
Recepta:
1.escalfa el forn a 180º unata un motlle per pastís ouna safata d'1,5 litres.
Separa els rovells de les claares posa les clares en un bol i bat-les fins que tinguin consistència.
2.Amb una cullera de fusta o un batedor electric, bat la mantega i el sucre fins aconseguir una barreja cremosa i lleugera. Afegeixi la ratlladura de llimona i desprès els suc. Malgrat que tingui una aparença una mica estranya, encara s'ha de batre una mica més.
3.Afegeixi els rovells batuts a poc a poc i desprès la farina.
4.Bat-ho. Aboca-hi els rovells batuts a poc a poc i desprès la farina, bat-ho, afegeix la llet i barreja-ho posa.hi les clares de l'ou.
5.Aboca la barreja al motlle i col·loca'l en la safata del forn. Omple la safata amb aigua calenta fins que arribi a la meitat del motlle.
6.deixa-ho coure al forn durant 40-50 minuts o fins que es púding hagi pujat i estigui daurat per damunt. Menjat-ho calent, tebi o fred.

PASTÍS GLACEJAT DE LLIMONA:
Ingredients:
175g de mantega estovada
175g de sucre granulat
2 ous
175g de farina amb llevat
la ratlladura d'una llimona
4 cullerades de llet
1 cullerada de suc de llimona
GLACEJAT
el suc d'una llimona
2-3 cullerades de sucre de llustre tamissat
Recepta:
1.Escalfa el forn a 160ºC. Unta amb mantega un motlle allargat d'un quilo de capacitat. Folra la base amb paper vegegtal i greixa-ho.
2.Fica la mantega i el sucre en un bol gros Bat amb una cullera de fusta fins a aconseguir una barreja cremosa, suau i de color clar.
3.Bat lleugerament els ous. Aboca'ls a poc a poc a la barreja i continua batent. Si la mescla comença a quallar, afegeix-hi una mica de farina i continua batent. El gust que té ja és boníssim.
4.Tamisa la farina damunt de la barreja i afegeix la ratlladura de llimona. Barreja tots aquests ingerdients amb una cullera de metall amb aples moviments en forma de vuit. Amb cura, ves adegint la llet i el suc de llimona.
5.Aboca la barreja dins del motlle, reparteix-la i cou-ho al forn durant 55-60 minuts sense obrir la porta. Punxa el pastís amb una broqueta:
si està fet, hauria de sortir neta.
6.Punxa el pastís per tot arreu. Per al glacejat, barreja el suc de llimona amb el sucre de llustre i aboca la barreja damunt el pastís calent sense treure'l del motlle. Al cap de 15 minuts, treu el pastís del mptllo.
Deixa'l refredar.


BRAÇ DE GITANO DE XOCOLATA
Ingredients:
oli de gira-sol per untar
225g de xocolata sense llet
150g de sucre
5 ous
1 culleradeta de cafè instatano
4 culleradetes i 1/1 d'aigua
sucre de llustre
300ml de nata per muntar
Recepta:
1.Escalfa el forn a 220ºC. Unta amb oli un motlle de braç de gitano de 23 x 33 cm. Talla un full de paper vegetal pprou gros perquè sobresurti uns 4 cm de damunt del motlle. Doblega el paper perquè s'ajusti a les vores i unta'l superficialment amb oli.
2.Separa els ous després de rentar-te les mans per eliminar les restes d'oli. Col·loca les clares en un bol i els rovells en un altre.
3.Afegeix el sucre als rovells i bat manualment o amb un batedor elèctric fins a aconseguir una barreja lleugera, de color clar i amb la consistència d'una mousse.
4.Trosseja la xocolata en una cassola gran i afegeix-hi l'aigua i el cafè.
5.Posa la cassola a foc molt baix i remena suaument amb una cullera de fusta fins que la xocolata es fongui i tingui un aspecte cremós.
6.Amb una cullera metal·lica gran, incorpor ala xocolata fosa a la mousse.
7.Bat les clares d'ou a punt de neu i incorpora-les a poc a poc a la barreja de xocolata. Si queden taquest blanques no passa res.
8.Aboca la barreja al motlle i deixa-ho coure al forn durant 12-14 minuts. El braç e gfitano hauria de quedar daurat i possiblement cruixent per la part de dalt. En treure'l del forn, baixaerà. Deixa-ho refredar.
9.Munta la nata i, amn l'ajut d'una pala, escampa-la per damunt del braç de gitano.
10.Alça l'extrem curt de la pasta i enrotla-la en forma de braç de gitano. Treu el paper mentre vas enrotllant. Potser es trenarà una mica i cauran algunts trossos, però no passa res, sha de continuar fins al final. Quan ja estigui gairabé enrotllat del tot, alça el braç i col·loca'l en un plat.
11.Escampa una mica de sucre de llustre per damunt el braç de gitano.